Krompirjevi njoki z medom s tartufi

Krompirjevi njoki z medom s tartufi

SESTAVINE

Sestavine za 1 kg njokov:
1 kg kuhanega krompirja
150 g krompirjevega škroba
100 g ostre moke
100 g naribanega parmezana
1 jajce
1 rumenjak

Sestavine za njoke s tartufi za 4 osebe:
600 g kuhanih njokov
200 g piščančje osnove
sol
poper
40 g medu s tartufi
2 rumenjaka
2 žlici parmezana
2 dl mleka
30 g masla

POSTOPEK

Cele krompirje skuhamo, jih še tople olupimo in pretlačimo. Dodamo ostale sestavine in dobro pregnetemo. Njoke skuhamo v vreli vodi. 

Njoke popečemo na maslu, da postanejo zlato rjavi. Dodamo jim piščančjo osnovo in med s tartufi. Ko povre, odstavimo, dodamo rumenjake in parmezan, solimo, popramo in dobro premešamo. Serviramo v posodici. Na vrh za okras dodamo še s paličnim mešalnikom spenjeno mleko