Marinirane jagode s cvetličnim medom, maroško meto in karamelno smetano

Marinirane jagode s cvetličnim medom, maroško meto in karamelno smetano

SESTAVINE

Sestavine za 4 osebe:

 200 g očiščenih jagod

2 žlici cvetličnega medu

sok pol limone

pest listov maroške mete

Karamelna smetana:

200 g smetane

20 g sladkorja

10 g cvetličnega medu

 

POSTOPEK

Jagode narežemo na poljubne kose ter jih mariniramo v medu, limoni in polovici količine sesekljane mete. Drugo polovico prihranimo za dekoracijo.

Za karamelno smetano sladkor stopimo do svetlega karameliziranja in zmes ohladimo. Takšno zmeljemo v prah, najlažje kar v mlinčku za kavo. Prah nato dodamo stepeni smetani in primešamo še med. S smetano okrasimo jagode, ki smo jih pred tem postregli v poljubni skodelici.

NAŠE RASTLINE V RECEPTU

Jagode